05.12.2021 521

TOROS İLKOKULU

Toros İlkokulu, Adana ilinin Seyhan ilçesinde, büyük mahallelerinden olan Mirzaçelebi, Gülpınar ve Dağlıoğlu mahallelerinin kesiştiği bir noktada bulunmaktadır.

Okulumuz 1938 yılında Türkistanlı Abdülkadir ve Mesut Nardalı tarafından yaptırılmıştır. İlk kuruluşunda baraklarda ders yapılmıştır. Daha sonra 6 derslikli ahşap bir bina yaptırılmıştır. Bu dönemde okulda 6 öğretmen görev yapmıştır. 1974-1979 yılları arasında ek bina yapılarak 12 derslik ilave edilmiştir. Daha sonra 1980-1981 yılları arasında 8 derslik daha ilave edilmiştir. Bu binalar betonarmedir. Bu dönemde okulda görev yapan öğretmen sayısı 40'a çıkmıştır. 1984 yılında okul bahçesi tamamen asfaltlanmış, 1985 yılında okula Atatürk büstü yapılmış,1988-1989 yıllarında Zülal Keskin adında bir öğretmen tarafından okul bahçesine bir çeşme, Mehmet Salih Kılıç tarafından ise 1996 yılında müstakil bir öğrenci tuvaleti yaptırılmıştır.

Okulumuz Toros İlkokulu iken, 1994 yılında 5 Ocak İlkokulu ile birleşerek Toros İlköğretim Okulu adını almıştır.

Okulumuzun ana binası 1998 Adana depreminde büyük zarar görmüş, yıkılarak yerine 4 katlı yeni bir bina yapılmıştır.

Okulların dönüşümünden dolayı 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başından beri sadece ilkokul olarak hizmet vermektedir.

Okulumuzda bir kütüphane, dört anasınıfı, toplantı salonu ile sosyal etkinlikler ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği çok amaçlı salon bulunmaktadır. Ayrıca 2014 yılında Seyhan Belediyesi tarafından anasınıfları için yeni oyun parkı yaptırılmıştır.

Okulumuzda halk oyunları, izcilik, tiyatro ve satranç gibi sosyal faaliyetler yapılmakta olup bu faaliyetler okul idaresi, öğretmenler ve velilerin desteği ile sürdürülmektedir.

Okul bahçesi, Seyhan Belediyesi tarafından asfaltlanmış, içinde futbol, basketbol ve voleybol sahalarının da bulunacağı şekilde düzenlenmiştir.